2. Zagen of sorteren

Hout voor binnen

Sloophouten planken; elke plank is anders door zijn eigen intensiteits- en gebruiksdoel. Dat maakt de uitstraling van deze sloophouten planken uniek en mooi geleefd. De sortering van de planken gaat op kopmaat en lengtemaat. Toch verschillen de diktes en breedtes soms in millimeters. Dit hoort bij de charme van sloophouten planken.

Niet zagen en niet sorteren

puur zoals sloophout is bedoeld is sorteren of lengtezagen eigenlijk niet nodig. De minimale dikte en breedte verschillen horen daarbij en is zeker niet storend. Een sloophouten vloer kan kraken bij het erover heen lopen en kleine kieren kunnen ontstaan wat helemaal niet erg is. Sfeer, sfeer en nog een sfeer. Het schoonmaken gaat prima en hoeft niet af te schrikken om voor een sloophouten vloer te kiezen.

Toch liever strak en secuur werken?  De volgende mogelijkheden zijn dan een aanrader. Uiteraard begint alles met goed te acclimatiseren!!!

Lengte zagen

Een mogelijkheid is de sloophouten planken over de lengte te zagen zodat alle planken een vaste breedte maat krijgen en dus strak tegen elkaar aan te leggen zijn. Toch wel mooi voor bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer.
Zaag bijvoorbeeld sloophouten planken van 13,5 cm breed terug naar 13,2 cm.

Sorteren

een andere mogelijkheid is de sloophouten planken te sorteren voor het bevestigen op breedtes. Neem bijvoorbeeld een plank van 13,5cm breed, maak hiermee stapels van 13,2 / 13,5 / 13,7 cm en werk hiermee in de lengte door.